Uwielbiam szpinak, ale znudził mi się już z makaronem :) Tak więc wymieszałam go z ugotowanymi ziemniakami i cudownym czosnkiem niedźwiedzim. Polałam kluski sosem z czterech serów.
Pyyyyyyycha!
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 25 dg szpinaku - najlepiej w liściach
- kilka liści czosnku niedźwiedziego
- 25 dg mąki
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- 10 dg gorgonzoli
- 10 dg parmezanu
- 10 dg mozzarelli
- 10 dg mascarpone
Ugotowane ziemniaki mielimy albo przeciskamy przez praskę. Dodajemy szpinak i poszatkowany czosnek niedźwiedzi, mąkę, jaja oraz sól i pieprz. Formujemy kluski w dowolnym kształcie. Gotujemy w osolonym wrzątku.
Wszystkie sery rozpuszczamy w rondlu na małym ogniu i polewamy ugotowane kluski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz