środa, 12 marca 2014

GNOCCHI ZE SZPINAKIEM W TOWARZYSTWIE CZTERECH "PRZYJACIÓŁ"

Uwielbiam szpinak, ale znudził mi się już z makaronem :) Tak więc wymieszałam go z ugotowanymi ziemniakami i cudownym czosnkiem niedźwiedzim. Polałam kluski sosem z czterech serów. 

Pyyyyyyycha!

  • 1 kg ugotowanych  ziemniaków
  • 25 dg szpinaku  - najlepiej w liściach
  • kilka liści czosnku niedźwiedziego
  • 25 dg mąki
  • 2 jaja
  • sól 
  • pieprz
  • 10 dg gorgonzoli
  • 10 dg parmezanu
  • 10 dg mozzarelli
  • 10 dg mascarpone



Ugotowane ziemniaki mielimy albo przeciskamy przez praskę. Dodajemy szpinak i poszatkowany czosnek niedźwiedzi, mąkę, jaja oraz sól i pieprz. Formujemy kluski w dowolnym kształcie. Gotujemy w osolonym wrzątku. 
Wszystkie sery rozpuszczamy w rondlu na małym ogniu i polewamy ugotowane kluski.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz