poniedziałek, 10 lutego 2014

KOTLET SCHABOWY Z BRUSKELKĄ I SMAŻONYMI ZIEMNIAKAMI

Trochę urozmaicając naszego polskiego kotleta schabowego:

  • kotlety wieprzowe
  • czosnek
  • pieprz
  • sos sojowy
  • oliwa
Kotlety marynujemy w oliwie czosnkiem, sosem i oliwą. Wydaje mi się, że sól jest nie potrzebna, ponieważ sos sojowy jest dość słony. Ubijamy kotlet i tradycyjnie panierujemy i smażmy.

  • brukselka
  • dowolne zioła

Użyłam mrożonej brukselki. Najpierw  ugotowałam ją w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Następnie przesmażyłam ją na oliwie z ziołami prowansalskimi.

  • ziemniaki
Ugotowane na więcej niż pół twardo ziemniaki przesmażyłam z gałką muszkatołową. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz